Att ansöka via webben

 

Så här söker du lägenhet

STEG 1 – Registrera dig för bostadskön

Du börjar med att registrera dig här på hemsidan. Tillhör du sökkategorin pendlare, officerare eller elev uppger du en mailadress till närmaste chef som sedan mailar oss med godkännande eller avslag. Är du GSS/K laddar du upp ett anställningsbeslut som styrker att du uppbär anställning inom Försvarsmakten. Du ska alltid få ett bekräftelsemail när du blivit godkänd. Har du inte fått ett? Kolla i skräpposten innan du mailar oss!

STEG 2 – Hitta en lägenhet

Pendlare, officerare och elever hör själva av sig till oss efter godkänd registrering för att se om det finns lediga lägenheter som matchar sökkriterierna. Du söker alltså inte lägenhet via vår hemsida.

Är du gruppbefäl, soldat eller sjöman söker du själv bostad via mina sidor. Varje vecka publiceras nya lägenheter som är tillgängliga att anmäla intresse för. Lägenheter läggs ut på hemsidan från onsdag kl. 01.00 och ligger ute på nätet till nästkommande tisdag 23.59. I undantagsfall (exempelvis röda dagar) ligger lägenheterna ute för intresseanmälan ett par dagar extra.

STEG 3 – Intresseanmälan

Har du hittat en lägenhet du vill bo i efter att ha loggat in på mina sidor och klickat dig vidare till lediga bostäder är det dags att anmäla intresse. Detta gör du genom att klicka dig vidare in på lägenheten genom rubriklänken, där du också kan läsa mer information om själva lägenheten och ev. se lägenhetsritning. Du kan också se när lägenheten blir ledig och ev. ett tidigare inflyttningsdatum.

STEG 4 – Erbjudande och svarstid

När publiceringstiden är slut skickar vi erbjudande till de personer som anmält sitt intresse för lägenheterna. För att se erbjudandet loggar du in på Mina sidor och tackar sedan ja eller nej till erbjudandet. Man har i regel tre dygn på sig att tacka ja eller nej. Slutdatum hittar du under mina sidor. OBS! Tackar du nej till tre erbjudanden kommer du att bli spärrad från att anmäla intresse i sex månader.

STEG 5 – Tilldelning baserat på köpoäng

Tackar du ja till lägenheten och har flest poäng av de sökande kommer du att bli tilldelad ett kontrakt på lägenheten. Resterande sökande får ett mail där det står att bostaden gått till annan sökande. Svarar du inte på erbjudandet räknas det som ett nej, så var medveten om att du måste logga in och själv vara aktiv i sökprocessen för att få ett kontrakt, och för att inte bli spärrad i onödan!

STEG 6 – Kontrakt och borttagning ur bostadskön

När kontrakt skickats till dig är du bunden till avtalet och har tre månaders uppsägningstid. Du försvinner automatiskt ur bostadskön direkt när kontrakt upprättas och kan inte stå i kön igen förrän du flyttat ifrån MHS och bott ur beståndet i ett år. Du kan fortfarande logga in på mina sidor för att se information angående avier och övrig information om lägenheten.