Starrängsringen och Löjtnantsgatan [MHS]

 

Fastighet Svea Artilleri 21 och Starrbäcken 1 och 4

Dessa fastigheter har adress
Starrängsringen 56-60 och 67-71, samt Löjtnantsgatan 26
115 50 Stockholm

Dessa fastigheter förvaltas av Stiftelsen MHS-Bostäder.

Antal lägenheter

  • 1rok – 5st
  • 2rok – 28st
  • 3rok – 18st
  • 4rok – 19st
Kommunikationer

Närmaste tunnelbanestation är Stadion. Dit tar du dig på mellan 5- 10 minuter. Därifrån kan du ta röda linjen ut till gärdet eller in till Stockholm central på bara ett par minuter. Till HKV är det en promenad på endast ett par minuter. FHS går du till på 20 minuter.

I närheten

Här har du inte bara nära till jobbet – utan även till matvarubutik, apotek och köpcentrumet Fältöversten.

 

Avfallshantering

Hushållssopor kastas i sopnedkasten i trapphuset, anslutna till central sophantering.
Miljö- och grovsoprum finns på Starrängsringen 71, hushållsnyckel (HH) passar i låset.
Bilbatterier, gasflaskor, brandfarliga/giftiga vätskor, skrymmande föremål etc. lämnas genom den enskildes försorg till för ändamålet särskilt avsedd återvinningscentral.
Kontakta Stockholms kommun för besked om närmaste återvinningscentral.

Bastu

Finns i källaren vid Starrängsringen 67, dörren öppnas med lägenhetsnyckel. Bokas i kalender utanför dörren.

Besiktning

Besiktning bokas med MHS Bostäder, 08-528 086 00 eller meddela önskemål via mail: info@mhsbostader.se Nycklarna till lägenheten lämnas vanligtvis till besiktningsmannen i samband med besiktningen och då räknas lägenheten som återlämnad.

MHS Bostäder tar i vissa fall kontakt med dig för att göra en besiktning av ytskikt (ej städning) inom 2 veckor efter att uppsägningen blivit registrerad hos oss. När det sedan är dags för avflytt vill vi att du bokar en städbesiktning med MHS Bostäder.

Cykelparkering

Finns i källaren vid Löjtnantsgatan 26, ingång på gaveln. Lägenhetsnyckeln passar i låset.
I källaren vid Starrängsringen 56-58 finns även cykelkällare, där passar en särskild nyckel. 

Data, TV, Telefon

Varje lägenhet har en telefonförbindelse och en bredbandsförbindelse via MHS bostäders nät. Automatisk IP-adresstilldelning tillämpas, servertillämpningar är inte tillåtna, dock är det tillåtet att koppla in trådlös router vid behov.

Instruktioner för inkoppling av dator till MHS-Bostäders nätverk finner du här:
Inkoppling av Dator till MHS nätverk – Länk till PDF

Vid problem med Internetanslutningen, följ i första hand denna felsökningsguide:
Instruktioner och felsökningsguide för Internetanslutning – Länk till PDF

Om problemet kvarstår, fyll i detta formulär och gör en felanmälan:
Felanmälningsformulär för internetförbindelse – Länk till PDF

MHS Bostäders fastigheter är anslutna till allmänna telenätet. Alla lägenheter är utrustade med en trådlös telefon. Telefonoperatör är Telavox. En kort bruksanvisning för telefonen finner du här som PDF.

Fri telefoni är något som vi erbjuder våra hyresgäster i våra ”egna” fastigheter, det går alltså bra att ringa både mobil och utlandssamtal dock ej betalsamtal. Vi talar här om ett ”normalt” ringande och det bedömer vi till cirka 300 kr/mån. Överutnyttjande kommer att debiteras. Vid vissa lägen accepterar vi att man överskrider denna gräns men då kan man få anmodan att förklara sitt överutnyttjande.

Lägenhetstelefonen fungerar som interntelefon i fastigheten, då används de fyra sista siffrorna. Telefonen är dessutom porttelefon. I samma dosa som telefonjack finns även nätverksuttag för anslutning av datakommunikation.

Felanmälan

Felanmälan görs till MHS Bostäder via mina sidor.

Info finns på hemsidan om hur du loggar in första gången.

Husdjur

Se Rökning beträffande sanering och renovering av lägenheten.

Hyresbetalning  

Avierna skickas ut 1 gång i månaden.

Det finns tre olika sätt att betala sin avi/hyra på:

  • Pappersfaktura
  • E-faktura
  • Autogiro

På mina sidor kan du även logga in för att se belopp och OCR-nummer på dina avier.

Observera att om du inte fått din avi utskickad i tid är du trots detta skyldig att betala din hyra. Det är upp till dig som hyresgäst att ta reda på den info du behöver för att kunna betala.

Har du e-faktura eller autogiro kommer vi inte skicka ut någon pappersavi till dig. Skulle det däremot bli en ändring kommer du få den första avin skickad hem till dig.

Information

På vår hemsida har vi en anslagstavla på vår startsida. Där hittar du aktuell information, exempelvis avvikande öppettider eller om vi har något generellt fel för tillfället.

Inventarier

Gäller endast möblerade lägenheter
Skador på/förlust av dyrbar inredning eller utrustning m.m. ersätts av den boende. Utrustning och husgeråd felanmäls och/eller hämtas på MHS Bostäders expedition.

Motionsrum

Finns i källaren vid Starrängsringen 67, bredvid bastu och tvättstuga.

Nycklar

Nycklar hämtas på Jungfrugatan 53A. Dessa kan hämtas den första i månaden från kl 12:00. Infaller den första på en helgdag kan nycklarna hämtas nästkommande från vardag kl 12:00.

Återlämning av nycklar sker vid besiktning, om inte annat är överrenskommet. Nycklarna ska finnas på MHS Bostäder, Jungfrugatan 53A, senast den första i månaden före klockan 12:00. Infaller den första på en helgdag är det nästkommande vardag som gäller.

Parkering

MHS Bostäder disponerar några garageplatser i garage med infart vid Starrängsringen 41 och Löjtnantsgatan 23. Vid intresse, kontakta vår bostadsförmedling:

08-528 086 00

bostad@mhsbostader.se

Rökning

Rökning medför att tak, väggar, möbler, mattor och gardiner kan behöva saneras eller tvättas/bytas. Den som orsakar sådana skador på MHS Bostäders lägenheter och inventarier kommer debiteras kostnader för renoveringen.
Detta gäller även sanering husdjur.

Tvättstuga

Finns i källaren till Starrängsringen 67, bokas på bokningstavla inne i tvättstugan. Hushållsnyckel (HH) passar i låset.
Tvättstugeregler och tider finns anslagna i tvättstugan.
Tvättstugan skall rengöras efter varje användning. Glöm inte bort att rensa filtren i tvättmaskin och torktumlare, ytterligare anvisningar framgår av anslag i tvättstugan.