Sandhamnsgatan 44–54 [MHS]

 

Fastighet Smyrna 3

Dessa fastigheter har adress
Sandhamnsgatan 44-54
115 28 Stockholm

Denna fastighet förvaltas av Stiftelsen MHS-Bostäder.

Antal lägenheter:

  • 1rok – 16st
  • 2rok – 16st
  • 3rok – 79st
  • 4rok – 26st
  • 5rok – 1st
Kommunikationer

Precis nedanför fastigheterna finns busshållplats, och tunnelbanestation Gärdet ligger endast ett par minuters promenad bort. Du tar dig enkelt in till city och till HKV. Önskar du promenera till Högkvarteret tar det ca 20 minuter.

I närheten

Sandhamnsgatan ligger vackert till med närhet till vattnet och grönområden. Kampementsbadet ligger precis runt knuten, och du hittar även matbutiker och flertalet resturanger i närhet till fastigheterna.

Avfallshantering

Rum för hushållssopor finns i källaren vid 52B och 48B. Miljörum för tidningspapper, ofärgat och färgat glas, metall, lysrör och småbatterier finns vid korridor till cykelkällaren vid 48B. Färgrester, mediciner, bilbatterier o.s.v. lämnas på av kommunen anvisade platser.

Besiktning

Besiktning bokas med MHS Bostäder, 08-528 086 00 eller meddela önskemål via mail: info@mhsbostader.se Nycklarna till lägenheten lämnas vanligtvis till besiktningsmannen i samband med besiktningen och då räknas lägenheten som återlämnad.

MHS Bostäder tar i vissa fall kontakt med dig för att göra en besiktning av ytskikt (ej städning) inom 2 veckor efter att uppsägningen blivit registrerad hos oss. När det sedan är dags för avflytt vill vi att du bokar en städbesiktning med MHS Bostäder.

Cykelparkering

Finns i källaren med ingång bredvid 48B. Använd krokar för cyklar som ej används så ofta. Parkeringsplatser finns även i särskilda ställ på gården samt vid 44 A-B. Cyklar uppställda på andra platser flyttas till dessa ställ för att möjliggöra städning.

Data, TV, Telefoni

MHS Bostäders fastigheter har egna telefonväxlar. Sandhamnsgatans bostäder är anslutna till växeln (08-5280 XXXX). Alla lägenheter är utrustade med en trådlös telefon. Telefonoperatör är Telavox. En kort bruksanvisning för telefonen finner du här som PDF.
Fri telefoni är något som vi erbjuder våra hyresgäster i våra ”egna” fastigheter, det går alltså bra att ringa både mobil och utlandssamtal dock ej betalsamtal. Vi talar här om ett ”normalt” ringande och det bedömer vi till cirka 300 kr/mån. Överutnyttjande kommer att debiteras. Vid vissa lägen accepterar vi att man överskrider denna gräns men då kan man få anmodan att förklara sitt överutnyttjande.
Lägenhetstelefonen fungerar som interntelefon i fastigheten, då används de fyra sista siffrorna. Telefonen är dessutom porttelefon. I samma dosa som telefonjack finns även nätverksuttag för anslutning av datakommunikation.

Husen är anslutna till ComHems kabel-TV nät. Önskas utbud utöver de ”marksända” kanalerna (SVT1, SVT2 och TV4) tecknas detta separat genom avtal hos ComHem. De nås via sin hemsida eller deras kundservice tel 0771-55 00 00. Om du vill ha HD TV, kontakta ComHem.

Varje lägenhet har en telefonförbindelse och en bredbandsförbindelse via MHS Bostäders nät. Automatisk IP-adresstilldelning tillämpas, servertillämpningar är inte tillåtna, dock är det tillåtet att koppla in trådlös router vid behov. Utgående e-post kan skickas via smtp.mhsbostader.se.

Instruktioner för inkoppling av dator till MHS-Bostäders nätverk finner du här:
Inkoppling av Dator till MHS nätverk – Länk till PDF

Vid problem med Internetanslutningen, följ i första hand denna felsökningsguide:
Instruktioner och felsökningsguide för Internetanslutning – Länk till PDF

Om problemet kvarstår, fyll i detta formulär och gör en felanmälan:
Felanmälningsformulär för internetförbindelse – Länk till PDF

Däcksförvaring

I källaren finns förråd avsedda för däcksförvaring, med särskilda däckställ. Märk Era däck med namn och lägenhetsnummer samt gärna fastlåsta med vajer. Däck som lämnas på andra platser betraktas som avfall och kasseras därför.

Felanmälan

Felanmälan görs till MHS Bostäder via mina sidor.
Info finns på hemsidan om hur du loggar in första gången.

Förråd

Förråden är märkta med lägenhetsbeteckning. De flesta ha förråd i källaren men vindslägenheter har sitt förråd på våningsplanet.
Lägenhetsnyckel används till dörr eller hänglås till förråden.
Gruppbostäder och möblerade lägenheter har, för flera lägenheter, gemensamma förråd med Stiftelsens hänglås. Särskild nyckel eller, så småningom, lägenhetsnyckel används. Inga elapparater får användas i förråden.

Husdjur

Se Rökning beträffande sanering och renovering av lägenheten.

Hyresbetalning

Avierna skickas ut 1 gång i månaden.

Det finns tre olika sätt att betala sin avi/hyra på:

  • Pappersfaktura
  • E-faktura
  • Autogiro

På mina sidor kan du även logga in för att se belopp och OCR-nummer på dina avier.

Observera att om du inte fått din avi utskickad i tid är du trots detta skyldig att betala din hyra. Det är upp till dig som hyresgäst att ta reda på den info du behöver för att kunna betala.

Har du e-faktura eller autogiro kommer vi inte skicka ut någon pappersavi till dig. Skulle det däremot bli en ändring kommer du få den första avin skickad hem till dig.

Information

På vår hemsida har vi en anslagstavla på vår startsida. Där hittar du aktuell information, exempelvis avvikande öppettider eller om vi har något generellt fel för tillfället.

Inventarier

Gäller endast möblerade lägenheter
Skador på/förlust av dyrbar inredning eller utrustning m.m. ersätts av den boende. Utrustning och husgeråd felanmäls och/eller hämtas på MHS Bostäders expedition.

Bastu

Finns i källaren under 52A. Du bokar bastun med tagg på bokningstavlan. När denna bokas får du även tillgång till dusch och toalett.

Motionsrum

Finns under 52A. Bokas med tagg på bokningstavlan. Det inre motionsrummet, som är utrustat med styrketräningsapparater, är endast avsett för vuxna (av säkerhetsskäl samt för att utrustningen skall vara brukbar). Även detta bokas på bokningstavlan med din tagg.

Nycklar

Nycklar hämtas på Jungfrugatan 53A. Dessa kan hämtas den första i månaden från kl 12:00. Infaller den första på en helgdag kan nycklarna hämtas nästkommande från vardag kl 12:00.

Återlämning av nycklar sker vid besiktning, om inte annat är överrenskommet. Nycklarna ska finnas på MHS Bostäder, Jungfrugatan 53A, senast den första i månaden före klockan 12:00. Infaller den första på en helgdag är det nästkommande vardag som gäller.

Sällskapslokal

Finns under 52B för hyresgästernas gemensamma träffar och uthyres till hyresgäster, bokas med tagg på bokningstavlan. Detta är kostnadsfritt.

Parkering

Finns på Sandhamnsgatan 44-48. Kontakta vår bostadsförmedling för villkor och kontrakt. Garaget är TV-övervakat. Tvättplatsen disponeras av garagehyresgäster, platsen ska rengöras efter varje användning.

Rökning

Rökning medför att tak, väggar, möbler, mattor och gardiner kan behöva saneras eller tvättas/bytas. Den som orsakar sådana skador på MHS Bostäders lägenheter och inventarier kommer debiteras kostnader för renoveringen.
Detta gäller även sanering husdjur.

Tvättstuga

Får/kan användas mellan klockan 07.00-22.00. Tvättstugan skall rengöras efter varje användning. Glöm ej bort att rensa filtren i tvättmaskinen och torktumlare (2 filter!). Bokningstavla finns i tvättstugorna. Om bokad tvättid ej utnyttjas får/kan annan hyresgäst överta den efter 30 minuter. Ljuset ska släckas när tvättstugan lämnas.
Grovtvättmaskin för exempelvis mattor finns under 46B, i hus B.