Sandelsgatan 3-11 [MHS]

 

Fastighet Ryttmästaren 14

Dessa fastigheter har adress
Sandelsgatan 3-11
115 34 Stockholm

Denna fastighet förvaltas av Stiftelsen MHS-Bostäder.

Antal lägenheter:

  • 1rok – 20st
  • 2rok – 19st
  • 3rok – 52st
  • 4rok – 8st
Kommunikationer

HKV ligger precis runt hörnet. För att ta sig till T-centralen finns det både bussar och tunnelbana i direkt närhet. Både Gärdets och Stadions tunnelbana ligger endast ett par minuter bort.

I närheten

Från Sandelsgatan tar du dig snabbt till köpcentrumet Fältöversten som har klädbutiker, mataffär och apotek. Där hittar du också resturanger och tunnelbana. Gärdet med grönområden ligger precis runt knuten och du bor centralt med närhet till både city, rekreationsområden, badplatser och idrottsanläggningar.

Avfallshantering

Soprum för hushållssopor finns i källaren vid 5:an och 9:an.
Miljörum för elartiklar, tidningspapper, ofärgat och färgat glas, metall, ljusrör och småbatterier finns på samma platser.
Grovsoprum finns vid 5:an. KOMPRIMERA GROVSOPORNA!
Omslagspapper, kartong och wellpapp ska slängas i grovsoprummet.
Bilbatterier, gasflaskor, brandfarliga/giftiga vätskor etc. lämnas genom den enskildes försorg till för ändamålet särskilt avsedd återvinningscentral.
Kontakta Stockholms kommun för besked om närmaste återvinningscentral.

Besiktning

Besiktning bokas med MHS Bostäder, 08-528 086 00 eller meddela önskemål via mail: info@mhsbostader.se Nycklarna till lägenheten lämnas vanligtvis till besiktningsmannen i samband med besiktningen och då räknas lägenheten som återlämnad.

MHS Bostäder tar i vissa fall kontakt med dig för att göra en besiktning av ytskikt (ej städning) inom 2 veckor efter att uppsägningen blivit registrerad hos oss. När det sedan är dags för avflytt vill vi att du bokar en städbesiktning med MHS Bostäder.

Cykelparkering

Finns på baksidan av Sandelsgatan 5 samt i ställ utanför ingångarna. I källaren finns två stycken cykelförråd. Cyklar på andra ställen flyttas bort.

Data, TV, Internet

Varje lägenhet har en telefonförbindelse och en bredbandsförbindelse via Stiftelsens nät. Automatisk IP-adresstilldelning tillämpas, servertillämpningar är inte tillåtna, dock är det tillåtet att koppla in trådlös router vid behov. Utgående e-post kan skickas via smtp.mhsbostader.se.

Instruktioner för inkoppling av dator till MHS-Bostäders nätverk finner du här:
Inkoppling av Dator till MHS nätverk – Länk till PDF

Vid problem med Internetanslutningen, följ i första hand denna felsökningsguide:
Instruktioner och felsökningsguide för Internetanslutning – Länk till PDF

Om problemet kvarstår, fyll i detta formulär och gör en felanmälan:
Felanmälningsformulär för internetförbindelse – Länk till PDF

MHS Bostäders fastigheter har egna telefonväxlar. Sandelsgatans bostäder är anslutna till Stiftelsens växlar (08-5280 XXXX). Alla lägenheter är utrustade med en trådlös telefon. Telefonoperatör är Telavox. En kort bruksanvisning för telefonen finner du här som PDF.

Fri telefoni är något som vi erbjuder våra hyresgäster i våra ”egna” fastigheter, det går alltså bra att ringa både mobil och utlandssamtal. Vi talar här om ett ”normalt” ringande och det bedömer vi till cirka 300 kr/mån. Överutnyttjande kommer att debiteras. Vid vissa lägen accepterar vi att man överskrider denna gräns men då kan man få anmodan att förklara sitt överutnyttjande.
Lägenhetstelefonen fungerar som interntelefon i fastigheten, då används de fyra sista siffrorna. Telefonen är dessutom porttelefon. I samma dosa som telefonjack finns även nätverksuttag för anslutning av datakommunikation.

Husen är anslutna till ComHems kabel-TV nät. Önskas utbud utöver de ”marksända” kanalerna (SVT1, SVT2 och TV4) tecknas detta separat genom avtal hos ComHem. De nås via sin hemsida eller deras kundservice tel 0771-55 00 00. Om du vill ha HD TV, kontakta ComHem.

Däcksförvaring

I källaren finns förråd avsedda för däcksförvaring, med särskilda däckställ. Märk Era däck med namn och lägenhetsnummer och lås gärna fast dem med vajer.

Felanmälan

Felanmälan görs till MHS Bostäder via mina sidor.

Info finns på hemsidan om hur du loggar in första gången.

Förråd

Förråden finns i källaren, märkta med lägenhetsnummer och låses med hänglås. Lägenhetsnyckeln går till dessa lås.

Husdjur

Se Rökning beträffande sanering och renovering av lägenheten.

Hyresbetalning

Avierna skickas ut 1 gång i månaden.

Det finns tre olika sätt att betala sin avi/hyra på:

  • Pappersfaktura
  • E-faktura
  • Autogiro

På mina sidor kan du även logga in för att se belopp och OCR-nummer på dina avier.

Observera att om du inte fått din avi utskickad i tid är du trots detta skyldig att betala din hyra. Det är upp till dig som hyresgäst att ta reda på den info du behöver för att kunna betala.

Har du e-faktura eller autogiro kommer vi inte skicka ut någon pappersavi till dig. Skulle det däremot bli en ändring kommer du få den första avin skickad hem till dig.

Information

På vår hemsida har vi en anslagstavla på vår startsida. Där hittar du aktuell information, exempelvis avvikande öppettider eller om vi har något generellt fel för tillfället.

Inventarier

Gäller endast möblerade lägenheter
Skador på/förlust av dyrbar inredning eller utrustning m.m. ersätts av den boende. Utrustning och husgeråd felanmäls och/eller hämtas på MHS Bostäders expedition.

Nycklar

Nycklar hämtas på Jungfrugatan 53A. Dessa kan hämtas den första i månaden från kl 12:00. Infaller den första på en helgdag kan nycklarna hämtas nästkommande från vardag kl 12:00.

Återlämning av nycklar sker vid besiktning, om inte annat är överrenskommet. Nycklarna ska finnas på MHS Bostäder, Jungfrugatan 53A, senast den första i månaden före klockan 12:00. Infaller den första på en helgdag är det nästkommande vardag som gäller.

Parkering

MHS Bostäder tillhandahåller 2 st parkeringar på fastigheten. Samt garage på Starrängsringen och Sandhamnsgatan. Kontakta bostadsförmedlingen vid intresse:

0852808600

bostad@mhsbostader.se

Rökning

Rökning medför att tak, väggar, möbler, mattor och gardiner kan behöva saneras eller tvättas/bytas. Den som orsakar sådana skador på MHS Bostäders lägenheter och inventarier kommer debiteras kostnader för renoveringen.
Detta gäller även sanering husdjur.

Sällskapslokal

Finns i källaren och är avsedd för hyresgästernas gemensamma träffar samt för uthyrning till enskilda hyresgäster. Lokalen bokas via bokningscentralen. Detta är kostandsfritt.

Extra stolar och bord finns i utrymme utanför sällskapslokalen (nyckel finns fäst i en vajer i sällskapslokalens städskrubb). Återställ extra bord och stolar efter varje bokningstillfälle.

Bastu

Finns i källaren vid Sandelsgatan 7. Den bokas vid bokningscentralen.

Motionsrum

Motionsrummet finns i källaren id Sandelsgatan 7. Denna bokas via bokningscentralen med tagg. Tillgång till dusch och toalett finns.

Tvättstuga

Finns i källaren. Bokas med tagg på skärm i utanför tvättstugan.