Ribby ängar – Haninge

 

Fastigheterna har adress

Ribby allé
137 42 Västerhaninge

Ribby ängar är en del av Västerhaninges nya attraktivt belägna stadsdel. Här blandas karaktärerna av småstad och öppna landskap till ett grönt och modernt område som tillgodoser invånares behov i alla åldrar. Angränsande ängar och åkermark med spridda skogsklädda öar fångas upp i en småskalig byggnation samlad i husgrupper omgivna av generösa trädplanteringar och grönytor för lek och rekreation. Gångstråk och siktlinjer inbjuder till cykelturer och promenader i och utanför området.

Antal lägenheter:

  • 1rok – 30st
  • 2rok – 40st
Kommunikationer

Från Ribby allé är det lätt att ta sig till amfibieregementet AMF1 i Berga. Kollektivtrafikförsörjningen är god med såväl bussar som pendeltåg till både Berga och inom Haninge.

I närheten

Ribby ängar ligger på promenadavstånd till centrum, pendeltågstation, skola och vårdcentral. Som hyresgäst har du också nära till butikerna och den övriga service som finns i Västerhaninge centrum. Närheten till Västerhaninge centrum gör därför Ribby ängar idealiskt för att kunna ge inte bara bostäder utan även samhällsservice. Här finns butiker, bibliotek, skolor, idrottsanläggningar och föreningsliv.

 

Avfallshantering

Soprum finns på tomt. Sortera efter anvisningar på kärlen. Övrigt avfall lämnas på återvinningsstation.

Besiktning

Besiktning bokas med MHS Bostäder, 08-528 086 00 eller meddela önskemål via mail: info@mhsbostader.se Nycklarna till lägenheten lämnas vanligtvis till besiktningsmannen i samband med besiktningen och då räknas lägenheten som återlämnad.

MHS Bostäder tar i vissa fall kontakt med dig för att göra en besiktning av ytskikt (ej städning) inom 2 veckor efter att uppsägningen blivit registrerad hos oss. När det sedan är dags för avflytt vill vi att du bokar en städbesiktning med MHS Bostäder.

Cykelparkering

Det finns flera (12 st) cykelskjul på området.

Data, TV

Förberett i lägenheten inklusive trådlös router. Leverantör Telia. Se välkomstpaket i lägenhetspärmen för att ansluta dig. Ingår ej i hyran. Kontakta Telia om ni önskar mer info.

Felanmälan

Felanmälan görs till MHS Bostäder via mina sidor.

Info finns på hemsidan om hur du loggar in första gången.

Förråd

Några har förråd i lägenheten andra har förråd i separat byggnad (gäller de i vinkelbyggda loftgångshusen). I förråd får personliga tillhörigheter förvaras endast på avsedd plats. Brandfarliga vätskor t.ex. målarfärg, kemikalier eller gastuber får ej förvaras i förråden. Undvik att förvara stöldbegärlig egendom i förråden.

Husdjur

Se Rökning beträffande sanering och renovering av lägenheten.

Hyresbetalning

Avierna skickas ut 1 gång i månaden.

Det finns tre olika sätt att betala sin avi/hyra på:

  • Pappersfaktura
  • E-faktura
  • Autogiro

På mina sidor kan du även logga in för att se belopp och OCR-nummer på dina avier.

Observera att om du inte fått din avi utskickad i tid är du trots detta skyldig att betala din hyra. Det är upp till dig som hyresgäst att ta reda på den info du behöver för att kunna betala.

Har du e-faktura eller autogiro kommer vi inte skicka ut någon pappersavi till dig. Skulle det däremot bli en ändring kommer du få den första avin skickad hem till dig.

Information

På vår hemsida har vi en anslagstavla på vår startsida. Där hittar du aktuell information, exempelvis avvikande öppettider eller om vi har något generellt fel för tillfället.

Nycklar

Nycklar hämtas på Jungfrugatan 53A. Dessa kan hämtas den första i månaden från kl 12:00. Infaller den första på en helgdag kan nycklarna hämtas nästkommande från vardag kl 12:00.

Återlämning av nycklar sker vid besiktning, om inte annat är överrenskommet. Nycklarna ska finnas på MHS Bostäder, Jungfrugatan 53A, senast den första i månaden före klockan 12:00. Infaller den första på en helgdag är det nästkommande vardag som gäller.

Parkering

Parkeringen förvaltas av Q-park. För frågor om tillstånd, priser och avtal vänligen vänd dig till deras kundtjänst: 0771-96 90 00

Rökning

Rökning medför att tak, väggar, möbler, mattor och gardiner kan behöva saneras eller tvättas/bytas. Den som orsakar sådana skador på MHS Bostäders lägenheter och inventarier kommer debiteras kostnader för renoveringen.
Detta gäller även sanering husdjur.

Tvättstuga

Ingen tvättstuga finns på adressen. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskiner.