Råbyvägen 43, 45 och 47 – Uppsala

 

Fastigheterna har adress

Råbyvägen 43, 45 och 47
754 22 Uppsala

Fastigheten förvaltas av MHS Bostäder och ligger inom området Kvarngärdet ca 1,5 km från centrala Uppsala.
MHS Bostäder äger samtliga lägenheter i de tre huskropparna, totalt 94 st lägenheter.

Antal lägenheter:

  • 1 rok – 4 st
  • 2 rok – 71 st
  • 3 rok – 17 st
  • 4 rok – 2 st
I närheten

Fastigheterna ligger centralt belägna med skolor och förskolor i närheten. Det är ca 4 km till LSS och ca 2,5 km till Uppsala centralstation. Det går att promenera, cykla, åka kommunalt eller ta bilen på bara några minuter både till LSS eller till centralstationen. På gårdarna mellan husen kommer det att finnas grönska och lekytor.

Parkering

MHS Bostäder hyr ut parkeringsplatser i ett närliggande parkeringsgarage. Garaget är ett kallgarage och du ställer dig i kö via länken; http://www.mhsbostader.se/garage-och-parkering/.

Lägenhetspärm

Här finner du en så kallad LÄGENHETSPÄRM med viktig information kring ditt nya boende.

 

Avfallshantering

Mellan Råbyvägen 45 och 47 finns en molok (nedgrävd behållare) där du kan slänga dina hushållssopor.

Miljörum med källsortering finns på Råbyvägen 43. Där kan du slänga matavfall, wellpapp, tidningar, plast, metall, färgat och ofärgat glas, batteri, lysrör. (Plastpåsar är godkända att användas för matavfall i Uppsala).

Grovsopor och miljöfarligt avfall får inte kastas i miljörummet. Det lämnas istället hos återvinningscentralen vid Spikgatan 1/Söderforsgatan 3.

Besiktning

Besiktning bokas med MHS Bostäder, 08-528 086 00 eller meddela önskemål via mail: info@mhsbostader.se Nycklarna till lägenheten lämnas sedan till Certego på Fyrislundsgatan 68 i Uppsala.

Cykelparkering

Cykelparkering finns utanför porten på Råbyvägen 43 till höger. Cykelrum på Råbyvägen 43.

Data, TV, Telefoni

Lägenheterna är anslutna till Com Hems bredbandsnät där MHS Bostäder tecknat gruppavtal för 100/100 bredbandsuppkoppling. Kostnaden för detta är inkluderad i hyran.
Du kan behöva aktivera Bredband och Tv genom att ringa ComHem på nr: 0775-17 17 20 och uppge personnummer och lägenhetsnummer.
Om du vill utöka någon tjänst ringer du också ComHem på telefon 0775-17 17 20.
OBS! All utökning sker i ditt namn och på din egen bekostnad! Glöm ej meddela Com Hem då du flyttar!

Ett basutbud utan kostnad från Com Hem ingår men du har möjlighet att utöka antal kanaler på egen bekostnad.

Kontakta Com Hem om du vill ha ett fast IP-teleabonnemang

Diskmaskin

Finns i alla lägenheter.

Felanmälan

Felanmälan görs till MHS Bostäder via mina sidor.
Info finns på hemsidan om hur du loggar in första gången.

Förråd

Alla lägenheter har ett förråd inne i lägenheten.

Husdjur

Se Rökning beträffande sanering och renovering av lägenheten.

Hyresbetalning

Avierna skickas ut 1 gång i månaden.

Det finns tre olika sätt att betala sin avi/hyra på:

  • Pappersfaktura
  • E-faktura
  • Autogiro

På mina sidor kan du även logga in för att se belopp och OCR-nummer på dina avier.

Observera att om du inte fått din avi utskickad i tid är du trots detta skyldig att betala din hyra. Det är upp till dig som hyresgäst att ta reda på den info du behöver för att kunna betala.

Har du e-faktura eller autogiro kommer vi inte skicka ut någon pappersavi till dig. Skulle det däremot bli en ändring kommer du få den första avin skickad hem till dig.

Information

På vår hemsida har vi en anslagstavla på vår startsida. Där hittar du aktuell information, exempelvis avvikande öppettider eller om vi har något generellt fel för tillfället.

Nycklar

När lägenheten är urstädad och besiktigad återlämnas nycklar på Certego, Fyrislundsgatan 68. Nycklarna ska vara inne senast nästkommande vardag efter att ditt kontrakt gått ut, senast klockan 12.

Rökning

Rökning medför att tak, väggar, möbler, mattor och gardiner kan behöva saneras eller tvättas/bytas. Den som orsakar sådana skador på MHS Bostäders lägenheter och inventarier kommer debiteras kostnader för renoveringen.
Detta gäller även sanering husdjur.

Tvättstuga

Det finns ingen tvättstuga i fastigheten. Alla lägenheter har egen tvättmaskin samt torktumlare.

Ventilation

Ventilationssystemet är ett mekaniskt till- och frånluftsystem, ett så kallat FX-system, med värmeåtervinning av den varma frånluften.

En frånluftsfläkt suger ut luften från bostaden via frånluftsdon i badrum, klädkammare, och kök. Frisk ersättningsluft tas in via tilluftsdon placerade i sovrum och vardagsrum bakom element. Samtliga don är injusterade för att erhålla rätt luftmängder. Det är viktigt att inte ändra inställningen på till- respektive frånluftsdonen, då det kan ge ökade uppvärmningskostnader, ljud- och dragproblem samt i värsta fall fuktskador i våtutrymmen.