Djäknegatan 48 B och 48 C – Uppsala

 

Fastighet Kv Kvarngärdet 7:2

Fastigheterna har adress
Djäknegatan 48 B och 48 C
754 25 Uppsala

Fastighet förvaltas av FAB Ärna, c/o Stiftelsen MHS Bostäder. Fastigheterna ligger inom området Kvarngärdet ca 1,5 km från centrala Uppsala.

Stiftelsen MHS Bostäder hyr samtliga lägenheter i de två huskropparna, totalt 58 st. Det ena huset (48C) disponeras helt av Garnisonen för kursverksamhet. Det andra huset (48B) med 29st lägenheter hyrs ut till försvarsanställda.

Antal lägenheter:

  • 3rok – 29st
Kommunikationer

Du tar dig lätt till Garnisonen med buss från Djäknegatan, det tar ca 35 minuter. Till Uppsala centralstation tar det ca en kvart med buss samt promenad och in till centrala Uppsala är det en kvarts promenad.

I närheten

Fastigheterna ligger centralt beläget med mycket skolor och kyrkor i närhet. Husen ligger i ett område med studentbostäder. Här bor du i ett lugnt område med närhet till både grönområden och centrum. Inom en radie av 2 km hittar du bl.a. en Lidl-butik, St1 samt ett stort antal resturanger och div. butiker.

 

Avfallshantering

Avfallsstation finns på gården.

Besiktning

Besiktning bokas med MHS Bostäder, 08-528 086 00 eller meddela önskemål via mail: info@mhsbostader.se. Besiktning sker först när lägenheten är urstädad och klar för utflytt.

Cykelparkering

Cykelparkering finns utanför porten.

Data, TV

Internet ingår. Sladd eller router tillhandahåller hyresgäst själv. Grundutbud ingår för TV, vill man ha utökat utbud av kanaler får hyresgästen själv kontakta ComHem.

Felanmälan

Felanmälan görs till MHS Bostäder via mina sidor.

Info finns på hemsidan om hur du loggar in första gången.

Förråd

Lägenhetsförråd ingår till varje lägenhet, belägna i vindsutrymmet.

Husdjur

Se Rökning beträffande sanering och renovering av lägenheten.

Hyresbetalning

Avierna skickas ut 1 gång i månaden.

Det finns tre olika sätt att betala sin avi/hyra på:

  • Pappersfaktura
  • E-faktura
  • Autogiro

På mina sidor kan du även logga in för att se belopp och OCR-nummer på dina avier.

Observera att om du inte fått din avi utskickad i tid är du trots detta skyldig att betala din hyra. Det är upp till dig som hyresgäst att ta reda på den info du behöver för att kunna betala.

Har du e-faktura eller autogiro kommer vi inte skicka ut någon pappersavi till dig. Skulle det däremot bli en ändring kommer du få den första avin skickad hem till dig.

Information

På vår hemsida har vi en anslagstavla på vår startsida. Där hittar du aktuell information, exempelvis avvikande öppettider eller om vi har något generellt fel för tillfället.

Nycklar

När lägenheten är urstädad och besiktigad återlämnas nycklar på Certego, Fyrislundsgatan 68. Nycklarna ska vara inne senast nästkommande vardag efter att ditt kontrakt gått ut, senast klockan 12.

Parkering

Det finns parkeringsplatser att hyra i området, antingen carport plats eller parkeringsplats. För att anmäla intresse/ ställa dig i kö, vänligen följ länken http://www.mhsbostader.se/garage-och-parkering/

Rökning

Rökning medför att tak, väggar, möbler, mattor och gardiner kan behöva saneras eller tvättas/bytas. Den som orsakar sådana skador på MHS Bostäders lägenheter och inventarier kommer debiteras kostnader för renoveringen.
Detta gäller även sanering husdjur.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga finns på Djäknegatan 48C, den bokas på en digital bokningstavla utanför.